پیوند استخوان در ایمپلنت

برخی افراد با از دست دادن دندان های خود و عدم جایگزینی آن با روش هایی همچون ایمپلنت دندان، با تحلیل استخوان فک مواجه می شوند. اگر این فرد در آینده تصمیم به کاشت دندان به روش ایمپلنت کند؛ برای به وجود آوردن شرایط مناسب برای انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان ناچار به پیوند استخوان برای ایمپلنت است. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با مراحل، مزایا، هزینه و … پیوند پودر استخوان در ایمپلنت با دکتر مهرداد کاظمیان بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان همراه باشید.

تماس برای کاشت دندان به روش دیجیتال در اصفهان

پیوند استخوان فک در ایمپلنت چیست؟

پیوند استخوان فک یک روش فوق‌العاده مؤثر برای جایگزینی بافت‌ های استخوانی از دست رفته است؛ که باعث رشد مجدد استخوان فک می‌ شود. در واقع از پیوند استخوان جهت ایجاد یک پایه قوی برای کاشت ایمپلنت‌ دندان استفاده می‌ شود؛ این عمل، نقش موثری در جلوگیری از پیشرفت بیماری‌ های لثه و تحلیل استخوان فک داشته و در نتیجه ترکیب صورت و لبخند شما را از بین نخواهد برد.

گاهی اوقات به دلایل مختلفی مانند ژنتیک یا از دست دادن دندان ها با عدم وجود تراکم استخوان کافی در ناحیه فک روبه رو هستیم از این رو جهت کاشت ایمپلنت دندان و فراهم کردن شرایط مناسب، مجبور به جراحی پیوند پودر استخوان در فک هستیم.

برای موفقیت آمیز بودن درمان ایمپلنت دندان، ایمپلنت‌ ها باید با استخوان فک طبیعی بیمار در فرآیندی به نام osseointegration ترکیب شوند.

پیوند استخوان چگونه کار می‌ کند؟

یکی از مراحل قبل از انجام ایمپلنت دندان، پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت دندان است. این تکنیک برای برخی از بیماران توصیه می‌ شود و برخی دیگر نیاز به پیوند استخوان ندارند. در پیوند استخوان ماده‌ ای به منظور تقویت استخوان به فک افزوده می‌ شود تا پی مستحکمی جهت حمایت از ایمپلنت شکل گیرد.

پس به طور کلی می توان گفت که پیوند استخوان قبل از جراحی ایمپلنت دندان، باعث می‌ شود استخوان زیر بافت لثه تقویت شده و یک کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز را برای بیمار به همراه داشته باشد.

مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت

انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان به عنوان یک جراحی تکمیلی مزایای متعددی را برای بیماران به همراه دارد. پیوند استخوان یک مرحله مهم در فرآیند ایمپلنت‌ گذاری است. مهمترین مزایای پیوند استخوان عبارت است از:

  1. اتصال بهتر و قابلیت تحمل بار و فشار بیشتر ایمپلنت با استخوان
  2. بهبود قابلیت گرفتن ایمپلنت در استخوان و پایداری بیشتر آن
  3. رشد مجدد استخوان و افزایش تراکم
  4. تثبیت و استحکام بیشتر ایمپلنت کاشت شده پس از پیوند کامل استخوان فک
  5. افزایش طول تاج دندان و زیباتر شدن ساختار دندان ها
  6. بازسازی طرح لبخند به صورت ایده آل و مطلوب
  7. درمان دائم تحلیل لثه و مشکلات ناشی از کاهش تراکم استخوان در لثه و استخوان فک
  8. قرارگیری دندان مصنوعی با مقاومت و زیبایی بیشتر درون لثه و استخوان فک

مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت

عوارض و معایب پیوند استخوان در ایمپلنت

هرگونه جراحی دارای ریسک‌ هایی است و ممکن است عمل پیوند استخوان به نتیجه مطلوبی نرسد یا مشکلاتی بعد از عمل پیش‌ آید که نیاز به مداخله‌ های بیشتر داشته باشد. عوارض پیوند استخوان فک معمولاً خفیف است و با مراقبت های مناسب پس از عمل برطرف می شود.

عموما بیمارانی که سیگار می‌ کشند یا دیابت دارند؛ در معرض خطر بیشتری برای عوارض پیوند استخوان هستند. برخی از عوارض تزریق پودر استخوان در لثه در ادامه آورده شده اند؛ اما این عوارض کوتاه مدت بوده و معمولا بعد از چند روز برطرف می‌ شوند:

  • خونریزی
  • کبودی
  • عدم جوش خوردن پیوند استخوان
  • تعویض ایمپلنت یا لق شدن آن
  • آسیب به اعصاب یا عروق خونی
  • آسیب به استخوان مجاور در حین فرآیند جراحی پیوند استخوان
  • نیاز به جراحی دوم برای برداشتن استخوان از بدن بیمار
  • عفونت در محل پیوند استخوان
  • درد، ناراحتی و تورم در محل پیوند استخوان
  • در برخی موارد ممکن است دارای هزینه بالای جراحی باشد.

عوارض و معایب پیوند استخوان در ایمپلنت

چه کسانی به پیوند استخوان در ایمپلنت نیاز دارد؟

شاید از خود بپرسید کاندیدای مناسب برای عمل پیوند پودر استخوان برای ایمپلنت دندان کیست؟ به طور کلی، پیوند استخوان در ایمپلنت دندان برای افرادی که ه نیاز به ایمپلنت دارند اما به دلیل از دست دادن دندان‌ های خود، استخوان فک آن ها تحلیل رفته است یا به دلیل بیماری‌ های لثه، عوامل وراثتی، ژنتیک یا صدمات شدید،  استخوان‌ هایشان برای انجام عمل جراحی به اندازه کافی قوی نیستند؛ توصیه می‌ شود.

در نهایت تصمیم نهایی در مورد نیاز به پیوند استخوان توسط ایمپلنتولوژیست یا جراح دندان‌ پزشکی بر اساس ارزیابی دقیق استخوان و وضعیت فرد گرفته می‌ شود. با مراجعه به بهترین کلینیک کاشت دندان در اصفهان که دارای بهترین متخصص ایمپلنت باشد می توانید از ضرورت پیوند استخوان برای خود مطمئن شوید.

چه زمانی پیوند استخوان در ایمپلنت دندان ضروری است؟

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان زمانی ضروری است که استخوان موجود در محل پیوند برای نصب ایمپلنت دندان به میزان لازم دارای مقاومت و استحکام نباشد و به‌ طور کلی برای کاشت دندان مناسب نباشد. این امر می‌ تواند به دلیل عوامل مختلفی اتفاق بیفتد که شامل موارد زیر می‌ شود:

  1. کاهش تراکم استخوان به دلیل از دست دادن دندان یا برخی شرایط دیگر
  2. عدم استحکام استخوان به دلیل عواملی مانند عفونت‌ های قبلی یا شرایط بالقوه دیگر
  3. بیماری‌ های استخوان مانند اوستئوپوروز

چرا از دست دادن دندان باعث از دست دادن استخوان می‌ شود؟

وجود دندان‌ ها باعث حفظ شدن اندازه و شکل استخوان فک می‌ شوند. وقتی یک دندان از دست می‌ رود؛ استخوان فک ممکن است زمینه را برای تغییر شکل یا کاهش حجم خود فراهم کند. این پدیده به عنوان “جذب استخوان” نیز شناخته می‌ شود.

به طور کلی استخوان فک به طور طبیعی از فعالیت و فشاری که از طریق دندان‌ ها بر آن وارد می‌ شود؛ حفظ می‌ شود. اما زمانی که یک دندان از دست می‌ رود؛ فشار و بار بین فک و دندان از بین رفته؛ در نتیجه فعالیت بارگذاری بر روی استخوان کاهش می‌ یابد و همین امر می‌ تواند به مرور زمان منجر به از دست دادن استخوان فک شود.

هنگامی که یک یا چند دندان را از دست می‌ دهیم؛ استخوان آلوئول شروع به از دست دادن حجم خود می‌ کند. تقریبا در حدود سه سال پس از دست دادن دندان، استخوان آلوئول در ناحیه مورد نظر ممکن است تا ۶۰ درصد ارتفاع و ضخامت خود را از دست بدهد.

دندان‌ های طبیعی ما، برای تحریک رشد استخوان و حفظ استخوان از طریق جویدن و گاز گرفتن کار می‌ کنند. وقتی دندانی را از دست می‌ دهید؛ استخوان دیگر این تحریک را دریافت نمی‌ کند و باعث از هم‌ پاشیدگی و کاهش حجم استخوان می‌ شود.

چرا از دست دادن دندان باعث از دست دادن استخوان می‌ شود؟

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت چقدر است؟

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت می‌ تواند بسیار متفاوت باشد و بستگی به چندین فاکتور مهم دارد از جمله:

  • در برخی مناطق، هزینه‌ های دندان پزشکی و جراحی ممکن است بالاتر باشد.
  • کیفیت و نوع پودر جهت پیوند استخوان نیز بر هزینه تأثیرگذار است.
  • اگر نیاز به چندین پیوند استخوان یا پیوند در مناطق حساس‌ فک باشد؛ ممکن است هزینه بیشتر شود.
  • وسعت و میزان حجم تحلیل استخوان می تواند بر قیمت پیوند استخوان تاثیر گذار باشد.
  • میزان تخصص پزشک، دستمزد، هزینه‌ های پزشکی، جراحی و تشخیصی که قبل و بعد از پیوند استخوان انجام می‌ شود.
  • در برخی موارد، ممکن است بخشی از هزینه‌ های این نوع جراحی را بیمه تحت پوشش قرار دهد.

تخمین قیمت پیوند استخوان بسیار تقریبی است و برای کسب اطلاعات دقیق تر، بهتر است با پزشک خود در مورد جزئیات و هزینه‌ ها مشورت کنید. همچنین برای اطلاع دقیق از قیمت ایمپلنت در اصفهان با مطب دکتر مهرداد کاظمیان در تماس باشید.

مراقبتهای بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت

پس از انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت، لازم است تا مراقبت های خاصی را برای کاهش آسیب های احتمالی و بهبودی سریع تر رعایت کنید. برخی از مراقبت های بعد از پیوند استخوان عبارتند از:

  1. برای کاهش تورم و درد، می توانید در طول 24 ساعت اول بعد از جراحی از کمپرس یخ استفاده کنید.
  2. تا 48 ساعت از نوشیدن مایعات داغ و نوشیدنی‌ های گازدار خودداری کنید.
  3. غذاهای نرم مانند پوره ها، سیب، ماست، سوپ ولرم و بلغور جو دوسر را در برنامه‌ غذایی خود جای دهید.
  4. از خوردن غذاهای سفت، خیلی سرد، تند و پر از ادویه نیز پرهیز کنید.
  5. سیگار و مصرف الکل را تا مدتی ترک کنید تا پروسه بهبود به‌ خوبی انجام شود.
  6. بلافاصله پس از جراحی، از شستشو، تف کردن یا لمس زخم خودداری کنید.
  7. تا حد امکان در اطراف ناحیه پیوند استخوان زبان نزنید تا تمام مواد پیوند، در محل جراحی باقی بمانند.

آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد؟

اکثر مراجعانی که قصد انجام عمل پیوند پودر استخوان را دارند با مراجعه به متخصص می پرسند که آیا انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دردناک است؟ در پاسخ به این سؤال باید یگوییم که هر فرد به طور متفاوتی به درد و ناراحتی پس از عمل پیوند استخوان واکنش نشان می‌ دهد.

بعضی از افراد ممکن است درد کمتری را تجربه کنند در حالی که دیگران ممکن است درد بیشتری را احساس کنند. ممکن است پیوند استخوان در ایمپلنت دردناک باشد اما این درد غیرقابل تحمل نبوده و با رعایت موارد توصیه شده توسط دندان پزشک متخصص، می‌ توان با روش‌ های کاهش درد بخش زیادی از درد ها را کاهش داد.

بعضی از افراد ممکن است به علت تحریک عصب‌ ها یا حساسیت در محل عمل، درد و ناراحتی احساس کنند که معمولاً به مرور زمان کاهش می‌ یابد. درد پس از جراحی پیوند استخوان به طور عمومی با مصرف داروهای تسکین‌ دهنده ی درد، آنتی‌ بیوتیک‌ ها یا داروهای ضد التهابی کنترل می‌ شود.

در پایان

همانطور که در این مطلب خواندیم پیوند استخوان در ایمپلنت برای ترمیم آسیب‌ های استخوان، افزایش استحکام ایمپلنت و پشتیبانی استخوان فک از ایمپلنت‌ ها استفاده می‌ شود و به دلیل اینکه به‌ طور مستقیم با استخوان طبیعی ادغام می‌ شود؛ بهبود سریع تر و اثر بخش‌ تری خواهد داشت.

صفحات مرتبط:

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت‌ دندان ارزان در اصفهان را می‌ توانید از مراکز دندان پزشکی مختلف استعلام بگیرید؛ اما در همه موارد باید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست