پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

پوسیدگی دندان ها پس از کامپوزیت کردن، مهم‌ ترین عامل نگرانی افرادی است که علاقه‌ مند به انجام کامپوزیت دندان هستند. اما آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌ شود؟ در این مطلب دکتر مهرداد کاظمیان بهترین دکتر ونیر کامپوزیت در اصفهان به بررسی این موضوع پرداخته اند.

اصلاح طرح لبخند با ونیر کامپوزیت

تاثیر کامپوزیت ونیر در پوسیدگی دندان ها

اگرچه برخی افراد ممکن است تصور کنند که کامپوزیت ونیر می‌ تواند باعث پوسیدگی دندان‌ ها شود؛ اما در واقع این یک شایعه ای بیش نیست. کامپوزیت دندان از مواد رزین تشکیل شده و هیچ ارتباطی با پوسیدگی و سایر خرابی‌ های دندان ندارد.

اما موضوعی که پس از کامپوزیت کردن می تواند باعث پوسیدگی دندان ها شود؛ عدم مراقبت از دندان‌ ها یا مراقبت اشتباه از ونیر کامپوزیت ها است. بنابراین، مراقبت مناسب از دندان‌ ها برای حفظ سلامتی آن ها بسیار مهم و حیاتی است.

در واقع، ساختار کامپوزیت به گونه‌ ای طراحی شده است که آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌ کند. بنابراین، نمی‌ توان این امر را دلیلی برای پوسیدگی دندان‌ ها تلقی کرد. اما اگر دندان‌ ها یا لثه‌ ها مشکلاتی دارند؛ ابتدا باید رفع شوند و سپس اقدام به انجام ونیر کامپوزیت کرد زیرا نصب ونیر ممکن است دندان ها و لثه را با مشکلات بیشتری همراه کند.

آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

به گفته دکتر مهرداد کاظمیان متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان در مورد کامپوزیت دندان و احتمال پوسیدگی، باید بگویم که خیر، کامپوزیت دندان به طور مستقیم باعث پوسیدگی دندان نمی‌ شود. این مواد از رزین‌ ها تشکیل شده‌ اند و هیچ ارتباطی با پوسیدگی و سایر خرابی‌ های دندان ندارند. اما باید توجه داشت که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عادات مخرب می‌ توانند زمینه‌ ساز پوسیدگی دندان‌ ها پس از کامپوزیت شود شوند.

دلایلی که ثابت میکنند کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان ها نمیشود

در واقع، کامپوزیت دندان از موادی تشکیل شده است که باندینگ سازگار با دهان و دندان‌ ها هستند. این مواد رزینی، مانند دندان‌ های اصلی، به دندان‌ ها می‌ چسبند و لایه‌ ای حفاظتی روی آن ها ایجاد می‌ کنند. به عبارت دیگر، کامپوزیت دندان نه تنها منجر به پوسیدگی نمی‌ شود؛ بلکه یک لایه‌ های حفاظتی بر روی دندان ها ایجاد می کند.

به همین دلیل، اگر تصمیم به اصلاح طرح لبخند در اصفهان با کامپوزیت را دارید؛ می‌ توانید با اطمینان از این روش استفاده کنید. البته، رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از پوسیدگی بسیار مهم است. بهتر است دندان‌ های خود را به طور منظم مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کنید و مراقبت‌ های دندانی را به‌ طور منظم انجام دهید.

کامپوزیت دندان چگونه زمینه ساز پوسیدگی را فراهم میکند؟

استفاده از مواد اولیه بی‌ کیفیت در انجام کامپوزیت دندان می‌ تواند زمینه ساز پوسیدگی دندان های کامپوزیت شده را فراهم کند. در ابتدا باید از اهمیت استفاده از مواد کامپوزیت با کیفیت آگاه شویم. همچنین برای انجام کامپوزیت دندان باید به دندانپزشک معتبر و با سابقه مراجعه کنید تا از کیفیت مواد به کار رفته مطمئن شوید.

استفاده از مواد اولیه بی‌ کیفیت در انجام کامپوزیت دندان می‌ تواند به عوارض زیر منجر شود:

پوسیدگی دندان: مواد کامپوزیت بی کیفیت و نامرغوب در مدت زمان کوتاهی ماندگاری دارند و در نهایت، دندان‌ های کامپوزیت شده به پوسیدگی و خرابی مبتلا می شوند.

عفونت لثه: استفاده از مواد بی کیفیت در انجام کامپوزیت دندان می‌ تواند باعث ورود باکتری‌ ها و ایجاد عفونت در لثه شود.

در حالت کلی، دو دلیل عمده برای عدم پوسیدگی دندان‌ های ناشی از کامپوزیت مطرح می‌ شود:

استفاده ماده رزینی مرغوب و کاملاً سازگار با محیط دهان و دندان ها: برای ساخت خمیر کامپوزیت از نوعی رزین استفاده می‌ شود که همان ماده سفید رنگ مورد استفاده در پر کردن دندان‌ ها است. این رزین کاملاً سازگار با دهان و دندان می‌ باشد؛ بنابراین از پوسیدگی و آسیب به دندان‌ ها جلوگیری می‌ شود.
مقدار تراش مینای دندان و حفاظت آن در برابر آسیب: مینای دندان از لایه‌ های زیرین خود در برابر آسیب جلوگیری می‌ کند؛ بنابراین هرچه مینای دندان تراش کم تری بخورد و ضخامت بیشتری داشته باشد؛ احتمال بروز علائم پوسیدگی دندان کمتر می‌ شود. نصب کامپوزیت معمولا نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد.

چه عواملی باعث پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت می شود؟

متأسفانه برخی از افراد بر این باورند که بعد از انجام کامپوزیت دندان، نیازی نیست توجهی به دندان های خود داشته باشند. در صورتی که این طرز تفکر کاملا اشتباه است.

1- پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت می تواند به دلیل توجه نداشتن به بهداشت دهان و دندان ها دانست. اگر می خواهید دندان های شما پوسیده نشوند؛ باید همانند مراقبت از دندان های طبیعی از کامپوزیت دندان ها نیز مراقبت کنید.

2- مصرف نوشیدنی های الکلی از دیگر مواردی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت شود. نوشیدنی های الکلی می توانند اثر مخربی را بر روی سلامت دندان ها بگذارند.

3- تجمع جرم و پلاک ها در اطراف لثه و دندان ها نیز می تواند یکی دیگر از عوامل پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت باشد. ذرات غذا به راحتی در اطراف دندان و لثه ها جمع می شوند. پس روزانه مسواک بزنید و از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنید.

4- در زمانی که وقت ترمیم و یا تعویض کامپوزیت می رسد، باید به دندانپزشک زیبایی مراجعه نمایید. بسیاری از افراد بعد از صدمه دیدن دندان هایشان نسبت به ترمیم آن اهمال کاری می کنند. همین موضوع نیز یکی از عامل های بسیار تاثیر گذار برای پوسیدگی دندان ها می باشد.

5- واکنش های آلرژیک را می توان از دیگر عوامل پوسیدگی دندان ها دانست. لثه و دندان های برخی از افراد ممکن است بعد از قرار گرفتن مواد کامپوزیت بر روی آن ها حساس شوند. همین حساس شدن باعث می شود تا دندان ها پوسیده شوند.

چه عواملی باعث پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت می شود؟

مراقبت های بهداشتی پس از کامپوزیت برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ ها پس از کامپوزیت دندان، به موارد زیر توجه کنید:

  1. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید.
  2. از مسواک و خمیر دندان مخصوص کامپوزیت استفاده کنید.
  3. از نخ دندان استفاده کنید.
  4. دهان و دندان‌ های خود را با دهانشویه مخصوص شستشو دهید.
  5. بیش از اندازه از دهان شویه و نخ دندان استفاده نکنید.
  6. برنامه‌ ریزی منظم برای معاینات دندانپزشکی داشته باشید.

به این ترتیب، با انجام مراقبت های بالا، کامپوزیت دندان نه تنها منجر به پوسیدگی نمی‌ شود؛ بلکه باعث اصلاح طرح لبخند نیز می‌ شود؛ پس برای حفظ سلامت دندان‌ ها، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت‌ های لازم را به عنوان یک اولویت در نظر بگیرید.

پس از انجام کامپوزیت در صورت پوسیدگی دندان آیا امکان برداشتن کامپوزیت وجود دارد؟

دغدغه بسیاری از افراد این است که آیا می توان در صورت پوسیدگی دندان، کامپوزیت ها را برداشت یا خیر؟ بله در صورتی که دندان های شما دچار مشکل شوند یا پوسیده شوند؛ متخصص زیبایی کامپوزیت ها را از روی دندان ها بر می دارد و بعد از ترمیم و بر طرف شدن مشکلات، مجدد بر روی دندان های شما کامپوزیت قرار داده می شود.

در پایان

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت باوری اشتباه است. اما مواردی هستند که می توانند باعث بروز پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت شوند. مانند استفاده از کامپوزیت نامرغوب و بی کیفیت، از بین رفتن مینای دندان، عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و مواردی از این قبیل است که دکتر مهرداد کاظمیان متخصص لمینیت سرامیکی در اصفهان در این مطلب به توضیح این موارد پرداختند.

صفحات مرتبط:

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت‌ دندان ارزان در اصفهان را می‌ توانید از مراکز دندان پزشکی مختلف استعلام بگیرید؛ اما در همه موارد باید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست