مراحل نصب ونیر کامپوزیت دندان(تکنیکهای حرفه ‌ای برای نصب)

مراحل نصب ونیر کامپوزیت دندان(تکنیکهای حرفه ‌ای برای نصب)

انجام کامپوزیت ونیر به منظور رفع عیوب ظاهری دندان ها، چندین مرحله دارد. این مراحل به گفته دکتر مهرداد کاظمیان، بهترین دکتر ونیر کامپوزیت در اصفهان عبارتند از برنامه ریزی، آماده سازی دندان، چسب زدن، لایه بندی و در نهایت فینیشینگ و پولیشینگ کامپوزیت دندان. در ادامه برای آشنایی بیشتر با مراحل و تکنیک ‌های حرفه ‌ای برای نصب ونیر کامپوزیت با ما همراه باشید.

اصلاح طرح لبخند با ونیر کامپوزیت

تکنیک ‌های حرفه ‌ای برای نصب کامپوزیت

نصب ونیر کامپوزیت یک فرآیند تکنیکی است که نیاز به دقت و توجه زیاد به جزئیات از جانب دندان پزشک زیبایی دارد. در اینجا چند مرحله اصلی برای نصب و نیر کامپوزیت را به طور خلاصه شرح می‌ دهیم و در ادامه به طور کامل جزئیات هر مرحله را شرح می دهیم:

  1. آماده سازی دندان ها
  2. انتخاب مواد کامپوزیت متناسب با دندان ها
  3. انتخاب قالب به صورتی که قسمت عمده سطوح دندان ها را پوشش دهد.
  4. استفاده از جدا کننده یا سپریتورهای پیش از برش (pre-cut separators) در اطراف هر دندان
  5. انجام رزین باندینگ
  6. استفاده از میدلاین (midline) در قالب برای تراز کردن آن
  7. استفاده از یک ابزار برای از بین بردن کامپوزیت های اضافی از لبه های قالب
  8. خارج کردن قالب با احتیاط و به آرامی
  9. استفاده از یک ابزار پولیشینگ ریز پس از برداشتن سپراتورها برای صاف کردن ترکیبات اضافه
  10. تمیز کردن قالب با دستمال الکلی و خشک کردن آن

مراحل نصب و گذاشتن کامپوزیت ونیر به همراه عکس

به طور معمول، برای نصب کامپوزیت برای هر دو فک به یک جلسه حدود 4 ساعته نیاز است. اما این مدت ممکن است بسته به شرایط فرد متغیر باشد. ونیر کامپوزیت را می توان به راحتی با بی حسی موضعی اعمال کرد اما در برخی موارد حتی نیازی به بی حسی موضعی نیست.

با این حال، به طور کلی ترجیح داده می شود که بیمار احساس راحتی کند. نحوه گذاشتن کامپوزیت ونیر بر روی دندان‌ ها مراحلی دارد که در این قسمت از مقاله، دکتر مهرداد کاظمیان متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان به معرفی مراحل کامپوزیت دندان با عکس پرداخته اند.

مراحل نصب و گذاشتن کامپوزیت ونیر

مشاوره اولیه قبل از اقدام به نصب کامپوزیت دندان

در این مرحله، دندان پزشک ترمیمی و زیبایی با بررسی های لازم مشخص می کند که آیا کامپوزیت ونیر برای شما مناسب است یا خیر؟ ابتدا معاینه فیزیکی دهان و دندان و عکس‌ های رادیولوژی انجام می‌ شود.

درمان لثه و ترمیم پوسیدگی دندان قبل از چسباندن کامپوزیت دندان

قبل از انجام هر نوع درمان کامپوزیت دندان، حتما باید لثه سالم و دندان‌ ها بدون هیچ مشکلی باشند. در واقع، درمان لثه و ترمیم پوسیدگی دندان قبل از نصب کامپوزیت دندان، مهم ترین گزینه برای اطمینان از موفقیت درمان می باشد.

اگر لثه‌ها دچار التهاب، خونریزی یا سایر مشکلات دیگر هستند؛ باید ابتدا این مشکلات رفع شوند. پوسیدگی دندان نیز باید به طور کامل ترمیم شود تا هیچ گونه آسیب یا عفونتی باقی نماند. بعد از این مراحل، که از سالم بودن لثه و عدم پوسیدگی دندان ها مطمئن شدیم می‌ توان به نصب کامپوزیت دندان پرداخت.

آماده‌ سازی دندان‌ ها برای نصب ونیر کامپوزیت

پس از اینکه دکتر کاظمیان متخصص اصلاح طرح لبخند در اصفهان تشخیص دادند که کامپوزیت ونیر روش مناسبی برای شما است؛ دندان‌ ها از ذرات غذا، پلاک دندان و جرم پاک سازی می‌ شوند و در صورت نیاز، تراش بسیار جزئی روی مینای دندان انجام می‌ شود تا مواد کامپوزیت بتوانند به خوبی بر روی دندان‌ ها نصب شوند.

اسیدشویی سطح دندان یا  ایجاد تخلخل در سطح دندان قبل از کامپوزیت

این مرحله برای آماده‌ سازی دندان برای برقراری پیوند محکم بین مینای دندان و کامپوزیت است. ایجاد تخلخل یا زمینه مناسب برای متصل شدن کامپوزیت به سطح دندان می‌ تواند به بهبود آداپتاسیون و ثبات کامپوزیت در محل نصب کمک کند.

در این مرحله برای اینکه مواد کامپوزیت ونیر به خوبی روی سطح دندان چسبانده شوند؛ دندان پزشک نوعی ژل اسیدی را با استفاده از سرنگ روی سطح دندان پاشیده و بعد از 15 ثانیه پاک می کند.

انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت

ونیر کامپوزیت دندان در رنگ های متنوعی در بازار موجود هستند. بیمار باید با توجه به شرایط خود نظیر رنگ طبیعی دندان ها، رنگ پوست و رنگ چشم، همچنین، نظر دندانپزشک، رنگی را انتخاب کنند که برای آن ها خوشایند باشد و با سلیقه و سبک زندگی شان همخوانی داشته باشد.

باندینگ دندان یا عامل پیوند دهنده

باندینگ کامپوزیت دندان یک فرآیند مهم و حیاتی در نصب کامپوزیت دندان است که باعث ایجاد اتصال محکم و پایدار بین کامپوزیت و سطح دندان شده و در کیفیت و ماندگاری درمان تاثیر مستقیمی دارد. در این مرحله کامپوزیت روی دندان‌ ها با چسب مخصوص باندینگ چسبانده می شود.

تهیه مواد کامپوزیت دندان

بعد از اعمال باندینگ، مخلوط کامپوزیت دندان که معمولاً یک ترکیب از رزین و فیبرهای مختلف است؛ آماده می‌شود. این مخلوط باید با دقت آماده و مخلوط شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد.

فرم‌ دهی ونیر کامپوزیت دندان

فرم‌دهی و نصب ونیر کامپوزیت یک فرآیند مهم و دقیق است که نیاز به توجه به جزئیات و تجربه دندان پزشک دارد تا بتوان به نتیجه‌ ی دلخواه رسید.

سفت‌کردن مواد کامپوزیت

سفت کردن مواد کامپوزیت با استفاده از نور UV یا لیزر صورت می‌گیرد و باعث پلیمریزاسیون یا سفت شدن مواد کامپوزیت می‌ شود؛ که در نتیجه آن، کامپوزیت به سطح دندان چسبیده و به شکل نهایی ثابت می‌ شود. پس از قرار دادن کامپوزیت در محل مورد نظر، یک منبع نور UV یا لیزر بر روی کامپوزیت تابانده می‌ شود. این نور به عنوان ماده فعال برای پلیمریزه کردن کامپوزیت عمل می‌ کند.

مدت زمانی که نور UV یا لیزر بر روی کامپوزیت تابیده می‌شود؛ بسیار مهم است. این زمان به طور معمول توسط دندانپزشک تعیین می‌شود و به میزان ضخامت کامپوزیت و نوع منبع نور بستگی دارد. در این مرحله، اتفاقی به نام پلیمریزاسیون رخ می‌دهد. پلیمریزاسیون به معنای تشکیل لایه‌ های پلیمری در کامپوزیت است که منجر به سفت شدن آن می‌ شود.

پولیش کامپوزیت دندان

پس از پلیمریزاسیون، ممکن است نیاز به تصحیح نهایی و شکل‌ دهی نهایی باشد. این مرحله شامل حذف هر گونه اضافه‌ کاری و اصلاحات ظاهری است. پولیش کامپوزیت یا به عبارت دیگر زیباسازی و شفافیت روکش های کامپوزیتی، انجام می شود.

پولیش به کمک دیسک یا نوارهای سمباده ای انجام می شود. پولیش علاوه بر صاف و صیقلی کردن دندان می تواند تا حدودی زوایای هر دندان را نیز اصلاح کند. در واقع دندان‌ ها پولیش می‌ شوند تا سطح صاف و براقی داشته باشند.

با پایان یافتن این مراحل شما می توانید به مدت طولانی از داشتن دندان هایی مرتب و لبخندی زیبا لذت ببرید.

مراحل کامپوزیت دندان با عکس

مرحله فینیشینگ و پولیشینگ در کامپوزیت ونیر دندان

مرحله فینیشینگ و پولیشینگ در کامپوزیت ونیر دندان یک مرحله بسیار مهم در فرآیند نصب ونیر است که در ایجاد یک سطح صاف، براق و طبیعی کمک می کند. این فرآیند به دقت و با استفاده از ابزارها و تکنیک‌ های مناسب انجام می‌ شود. در زیر، مراحل فینیشینگ و پولیشینگ کامپوزیت ونیر دندان را شرح می‌ دهیم:

اولین مرحله از فینیشینگ و پولیشینگ شامل بررسی و یا اصلاح شکل دندان ها می باشد.  دندان پزشک برای بررسی شکل به مشاهده و بررسی زوایای دندان های مختلف می پردازد مانند مناطقی که دارای نور و سایه هستند.

فینیشینگ کامپوزیت دندان (Shaping)

این مرحله شامل شکل‌ دهی نهایی به مواد کامپوزیت ونیر است. دندان پزشک با استفاده از ابزارها و فینیشرهای مخصوص، مانند دیسک‌ ها، فرزها و برس‌ های فینیشری، سطح کامپوزیت را به شکل نهایی تنظیم می‌ کند و آن را به شکل دلخواه شما تغییر می‌ دهد.

پولیشینگ کامپوزیت دندان (Polishing)

پس از انجام مرحله فینیشینگ، مرحله پولیشینگ آغاز می‌ شود. در این مرحله، هدف ایجاد یک سطح صاف، براق و بدون خطوط یا نقاط ناخواسته بر روی ونیر است. این مرحله شامل استفاده از پولیشگرها و ابزارهای پولیشینگ مخصوص است که طراحی شده‌ اند تا به طور کامل سطح کامپوزیت را صاف و براق کنند.

بررسی نهایی

پس از انجام مراحل فینیشینگ و پولیشینگ، سطح کامپوزیت دقیقاً بررسی می‌ شود تا اطمینان حاصل شود که به شکل واقعی و طبیعی نهایی رسیده است و هیچ نقصی وجود ندارد. دندان پزشک با بررسی فواصل دندانی میان زوایا می تواند نواحی عریض تر یا باریک تر و دندان های کوتاه تر و بلندتر را بسنجد و نسبت واقعی دندان ها را حفظ نماید.

اگر تشخیص دهد که دندانی باریک تر است باید با استفاده از روش خطوط زوایه ناحیه مسطح را کاهش دهد. در مقابل اگر دندانی عریض تر است؛ دندانپزشک باید با فاصله گرفتن از خطوط زاویه ای ناحیه مسطح را افرایش دهد.

مراحل انجام کامپوزیت ونیرهای مستقیم و غیر مستقیم

ونیرهای دندانی به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌ شوند. ونیرهای مستقیم معمولاً مستقیماً بر روی دندان‌ ها ساخته می‌ شوند و در مطب دندان پزشکی ساخته می‌ شوند؛ در حالی که ونیرهای غیرمستقیم معمولاً در آزمایشگاه تهیه شده و سپس بر روی دندان‌ ها چسبانده می‌ شوند.

مهم ترین تفاوت میان کامپوزیت ونیرهای مستقیم و غیر مستقیم نحوه نصب آن ها می باشد و نه ماده ای که برای ساخت آنها به کار می رود.

کامپوزیت ونیر مستقیم: کامپوزیت ونیر مستقیم از مواد کامپوزیت رزین ساخته شده و به طور مستقیم روی دندان های شما نصب می شوند. زمان زیادی برای آماده سازی این نوع کامپوزیت صرف نشده و کار نیز با حداقل روند تهاجمی در نظر گرفته می شود.

کامپوزیت ونیر غیر مستقیم: در واقع دندان های شما برای کامپوزیت ونیر مستقیم نیاز به آمادگی زیادی ندارند اما کامپوزیت ونیرهای غیر مستقیم به طور غیرمستقیم و در خارج از دهان در مطب دندانپزشکی یا لابراتور آماده می شوند. کامپوزیت ونیرهای غیر مستقیم در برابر ساییدگی ها و شکستگی ها مقاومت و ماندگاری بالاتری دارند. اما در هر صورت هزینه کامپوزیت ونیر غیر مستقیم بالاتر از کامپوزیت ونیر مستقیم می باشد.

جمع بندی

ونیر کامپوزیت دندان یک روش اصلاح طرح لبخند که ساده تر، سریع تر و با هزینه مناسب تر نسبت به لمینت سرامیکی انجام می شود. البته مراحل نصب ونیر کامپوزیت دندان نیاز به یک متخصص ترمیمی و زیبایی دارد که بهترین برند ونیر کامپوزیت را برای مراجعین خود به کار ببرد. معمولا در جلسه اول شرایط دهان و دندان بیمار بررسی می شود و در مراجعات بعدی تمامی مراحل انجام و نصب کامپوزیت ونیر دندان در یک جلسه انجام می شود.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست