دوام ایمپلنت دندان | آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

دوام ایمپلنت دندان | آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

بهترین راه برای افزایش ماندگاری ایمپلنت دندانی و افزایش طول عمر آن‌ ها، مراقبت صحیح و درست از آن‌ ها است. همچنین تاثیر دندانپزشک در عمر ایمپلنت دندان را نباید نادیده گرفت چراکه میزان تخصص ایمپلنتولوژیست و کیفیت موادی که به کار برده می شود؛ می تواند تاثیر بسزایی در افزایش میزان دوام ایمپلنت ها داشته باشد. با رعایت مراقبت‌ های مناسب، ایمپلنت ها می‌توانند بیشتر از ۳۰ سال نیز دوام بیاورند. در ادامه برای بررسی طول عمر ایمپلنت ها و اینکه چه عواملی در افزایش عمر مفید ایمپلنت تاثیر دارد؟ با دکتر مهرداد کاظمیان متخصص ایمپلنت اصفهان همراه باشید.

برای ایمپلنت دیجیتال در اصفهان تماس بگیرید

آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟ ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان به طور دقیق یک عدد ثابت برای سن و ماندگاری ایمپلنت ارائه داد. در حالت تقریبی و نرمال، طول عمر ایمپلنت بین ده تا حتی چهل سال می‌ رسد. اما ایمپلنت های دندانی می‌ توانند دائمی و مادام العمر باشند. دوام و طول عمر ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • نوع مراقبت‌ های بهداشتی دهان و دندان که انجام می‌ دهید
  • نوع ایمپلنت
  • شرایط استخوان فک و میزان تراکم استخوان فک
  • نوع رژیم غذایی
  • شیوه جویدن غذا
  • مهارت دندانپزشک
  • محل کاشت ایمپلنت
  • میزان نوشیدن الکل
  • مصرف سیگار

در یک مطالعه طولانی مدت که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نشان داده شده است که:

ایمپلنت‌ های دندانی با مراقبت مناسب می‌ توانند بین 10 سال یا بیشتر در حدود 40 سال دوام بیاورند.

آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

همچنین موارد زیر می‌ توانند بر ماندگاری و طول عمر ایمپلنت‌ های دندان و اینکه دائمی هستند یا خیر تأثیر بگذارند:

افزایش طول عمر ایمپلنت

برای افزایش طول زندگی ایمپلنت های دندانی، رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان، می‌ توانید از رژیم غذایی مناسب، مراقبت از دهان و دندان، و مراجعه به دندانپزشک برای بررسی دوره‌ ای استفاده کنید. برخی از روش های مراقبت از ایمپلنت های دندانی جهت افزایش طول عمر عبارتند از:

کشور سازنده و کیفیت ایمپلنت

استفاده از ایمپلنت‌ های با کیفیت بالا و استاندارد عالی هر کشور و کارخانه سازنده، می‌ تواند ماندگاری آنها را افزایش دهد.

سلامت دهان و مراقبت‌ های پس از عمل کاشت ایمپلنت دندان

رعایت بهداشت دهان و مراقبت‌ های منظم پس از جراحی ایمپلنت، موجب حفظ سلامت ایمپلنت‌ ها و بافت‌ های اطراف آن ها می‌ شود.

کیفیت استخوان

ایمپلنت‌ ها بر روی استخوان فک قرار می‌ گیرند و اگر استخوان کافی و سالم نباشد؛ احتمال مشکلات بعدی افزایش می‌ یابد. بنابراین میزان تراکم و کیفیت استخوان فک بسیار اهمیت دارد. استخوان سالم و قوی، بهترین محیط برای جایگزینی دندان با ایمپلنت فراهم می‌ کند. در صورتی که استخوان ضعیف باشد، احتمال ریزش ایمپلنت بیشتر است.

عوامل فردی

عوامل و عادات شخصی همچون عادات تغذیه‌ ای، وضعیت سیستم ایمنی بدن و تاریخچه بهداشتی می‌ توانند تأثیر گذار باشند.

میزان سابقه و تخصص متخصص ایمپلنت

انجام عمل جراحی توسط پزشکان متخصص و با تجربه، احتمال موفقیت بیشتری را فراهم می‌ کند. در صورتی که ایمپلنت دچار مشکل شود؛ پزشک معالج باید اقدامات لازم را برای تعمیر یا جایگزینی آن انجام دهد.

بیماری‌ های مزمن

بیماری‌ هایی مانند موارد زیر می‌ توانند بر زمان زندگی ایمپلنت‌ ها تأثیر بگذارند:

  • دیابت
  • بیماری‌ های قلبی و عروقی
  • بیماری‌ های اتو ایمیونی
  • سرطان 

تعداد دندان‌ های جایگزین

استفاده از ایمپلنت‌ های بیشتر، برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته، نیاز به فشار بیشتری بر روی استخوان دارند. از این بابت این موضوع ممکن است باعث کاهش زمان زندگی ایمپلنت شود.

مراقبت‌ های دندانی

مراقبت‌ های دندانی منظم، شامل تمیز کردن دندان‌ ها و ایمپلنت‌ ها، می‌ تواند به حفظ سلامت دهان و طول عمر ایمپلنت‌ ها کمک کند.

افزایش طول عمر ایمپلنت

دوام ایمپلنت دندان چقدر است؟

در حالت تقریبی و نرمال طول عمر ایمپلنت به بیست سال می‌ رسد و به طور متوسط، دوام ایمپلنت دندان در حدود 25 سال تخمین زده می شود. با این حال، در صورت انجام مراقبت های لازم و مناسب، ایمپلنت های دندانی می‌ توانند بیشتر از 30 سال و حتی تا 40 سال دوام بیاورند.

همانطور که می دانید جنس ایمپلنت دندان معمولاً از تیتانیوم یا سرامیک می باشد تا با بدن سازگاری داشته باشد و به راحتی به استخوان فک محکم جوش بخورد. هر چقدر این جوش خوردن و استحکام بیشتر باش؛ شاهد ماندگاری بیشتر ایمپلنت ها نیز خواهیم بود.

اما باید توجه داشته باشید که ماندگاری ایمپلنت دندان به عواملی مانند موارد گفته شده در زیر، بستگی دارد:

  1. نوع مراقبت هایی که انجام می‌ دهید.
  2. شرایط نگهداری ایمپلنت
  3. سبک زندگی و سلامت جسمانی
  4. توانایی دندانپزشک در انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان
  5. برند ایمپلنت

عمر مفید ایمپلنت دندان چقدر است؟

احتمالا اگر شما هم قصد انجام کاشت دندان به روش ایمپلنت را دارید دغدغه این را داشته باشید که بدانید طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ طبق تحقیقات انجام شده، عمر مفید ایمپلنت دندان تا زمانی که از آنها به خوبی مراقبت کنید؛ می‌ تواند بین 20 تا 30 سال باشد.

اما این موضوع به شرط آن است که ایمپلنت ها بدون هیچ مشکلی در دهان شما باقی بمانند و عملکردی طبیعی داشته باشند. همچنین مراقبت مناسب و رعایت نکات بهداشتی می‌ تواند به افزایش دوام ایمپلنت های دندانی کمک کند.

در نتیجه به طور کلی و با توجه به مطالعات بالینی انجام شده:

طول عمر مفید ایمپلنت های دندانی بین 10 تا 20 سال تخمین زده می شود؛ اما با رعایت مراقبت‌ های مناسب، ایمپلنت ها می توانند بیشتر از 30 تا 40 سال نیز دوام بیاورند.

چه عواملی در افزایش عمر مفید ایمپلنت تاثیر دارد؟

عوامل متعددی بر طول عمر ایمپلنت دندان و دوام و ماندگاری آن ها تاثیر گذار است. طول عمر ایمپلنت دندان به میزان مراقبت از دندان‌ ها، بهداشت دهان و دندان و دیگر عوامل که در ادامه بیان خواهیم کرد، بستگی دارد. برای افزایش ماندگاری ایمپلنت دندان، می‌ توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • مدیریت شرایط بهداشتی و عادات صحیح در رعایت بهداشت دهان و دندان
  • کیفیت مواد ایمپلنت دندان
  • مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت دندان
  • رژیم غذایی و تغذیه مناسب مانند خوردن غذاهای نرم و سالم
  • ترک عادات نادرست مانند جویدن اشیاء سفت و سخت
  • سیگار کشیدن
  • مراجعه به دندانپزشک به صورت دوره‌ ای برای بررسی وضعیت ایمپلنت دندان
  • مراقبت های لازم بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت
  • استفاده از محصولات بهداشتی مناسب برای دندان‌ ها
  • جلوگیری از مصرف دخانیات و الکل

چه عواملی در افزایش عمر مفید ایمپلنت تاثیر دارد؟

تاثیر دندانپزشک در ماندگاری ایمپلنت

همانطور که قبلا هم اشاره شد عوامل متعددی می توانند در افزایش طول عمر ایمپلنت های دندانی تاثیر گذار باشند. اگرچه طول عمر ایمپلنت دندان از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است اما تجربه متخصصین این حوزه در ماندگاری ایمپلنت ها بسیار مهم است.

همچنین متخصصان با تجربه در ارزیابی پیشرفت پیوند استخوان و تکمیل فرآیند استئواینتگراسیون (osseointegration) می‌ توانند به بهبود هرچه سریعتر ایمپلنت دندان و در نتیجه افزایش طول عمر آن ها کمک کنند. برای مراقبت بهتر از ایمپلنت های دندانی، بهتر است هر شش ماه یک بار جهت کنترل منظم نزد دندانپزشک خود رفته و مطمئن شوید که ایمپلنت ها سالم و دارای عملکرد طبیعی هستند.

اگر می‌ خواهید طول عمر ایمپلنت بالا باشد و تا سال‌ های طولانی آن را حفظ کنید؛ حتما به یک متخصص حرفه‌ ای و با تجربه مراجعه کنید. متخصص با تجریه و متبحر می تواند با انتخاب بهترین و با کیفیت ترین برند ایمپلنت و آموزش نحوه مراقبت از ایمپلنت ها پس از کاشت دندان شما را برای افزایش دوام و طول عمر ایمپلنت ها کمک کند.

برای پیداکردن بهترین متخصص ایمپلنت در اصفهان می‌ توانید با مطب دکتر مهرداد کاظمیان در تماس باشید ایشان علاوه بر ایمپلنت دندان خدماتی نظیر اصلاح طرح لبخند در اصفهان با ونیر کامپوزیت دندان و لمینت سرامیکی را نیز انجام می دهند.

قیمت ایمپلنت مادام العمر

به طور حتم منظور از ایمپلنت مادام العمر، ایمپلنت هایی است که از کیفیت بسیار بالایی ساخته شده باشند و شرکت و کشور سازنده آن دارای محبوبیت باشد. همچنین برخی از ایمپلنت ها دارای ضمانت مادام العمر هستند از این رو آن ها اینگونه می نامند. اما به طور تقریبی هزینه ایمپلنت مادام العمر در مراکز ایمپلنت سطح کشور در بازه 14,000,000 الی 26,000,000 تومان تخمین زده می شود. توجه به این موضوع اهمیت دارد که این قیمت ها شامل هزینه های جانبی مانند پودر استخوان و کشیدن دندان نمی باشد.

بررسی عمر ایمپلنت دندان از نظر کشور سازنده

امروزه در کشورهای مختلف، برند های مختلف ایمپلنت دندان تولید می‌ شوند که دارای کیفیت و قیمت های متفاوتی هستند. طول عمر ایمپلنت دندان بسته به کشور و کارخانه سازنده به شدت به کیفیت و نوع ایمپلنت و همچنین مراقبت‌ های پس از کاشت بستگی دارد.

عمر ایمپلنت فرانسوی چقدر است؟

ایمپلنت‌ های فرانسوی، مانند دیگر برند های ایمپلنت، در انواع و اقسام مختلفی تولید می‌ شوند و هر کدام دارای عمر مفید متفاوتی هستند. برای مثال:

  1. برند MIB ایمپلنت‌ هایی با عمر مفید ۱۵ سال تولید می‌ کند.
  2. برند IDI ایمپلنت‌ هایی با عمر مفید ۲۰ سال تولید می‌ کند.

به طور کلی عمر مفید هر ایمپلنت علاوه بر کیفیت و کشور سازنده آن، به عوامل مختلفی مانند نوع ایمپلنت، شرایط دندان‌ های بیمار، رعایت بهداشت دهان و دندان، و مراقبت‌ های پس از کاشت بستگی دارد.

عوامل کاهش دهنده عمر ایمپلنت دندان

به طور کلی، پارامترهای متعددی وجود دارد که می توانند در کاهش ماندگاری ایمپلنت های دندانی مؤثر باشند. عواملی که می توانند در عمر کوتاه ایمپلنت  تاثیر گذار باشند به شرح زیر می باشد:

  • کیفیت پایین ایمپلنت
  • برند نا مرغوب ایمپلنت
  • تجربه کم و بی سابقه بودن متخصص ایمپلنت
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار
  • مصرف دخانیات
  • سلامت کلی و وضعیت بدنی بیمار
  • کمبود تراکم استخوان

عوامل کاهش دهنده عمر ایمپلنت دندان

در آخر

همانطور که در این مطلب خواندیم به طور متوسط، طول عمر ایمپلنت دندان از ده سال تا چهل سال بسته به عوامل مختلف می تواند متغیر باشد. با رعایت مراقبت های مناسب پس از کاشت دندان، می توان دوام ایمپلنت های دندانی را افزایش داد. عواملی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، نوع رژیم غذایی، شیوه جویدن غذا، میزان مهارت دندانپزشکی، محل کاشت ایمپلنت، نوشیدن الکل، سیگار کشیدن، تراکم استخوان فک، بیماری های مزمن  و … همگی می توانند بر روی ماندگاری و عمر ایمپلنت تاثیر بگذارند.

صفحات مرتبط:

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت‌ دندان ارزان در اصفهان را می‌ توانید از مراکز دندان پزشکی مختلف استعلام بگیرید؛ اما در همه موارد باید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست