تاثیر کشیدن سیگار بر ایمپلنت دندان | ایمپلنت در افراد سیگاری

تاثیر کشیدن سیگار بر ایمپلنت دندان | ایمپلنت در افراد سیگاری

آثار مخرب سیگار بر تمام جوانب و قسمت های بدن از هیچ کس پوشیده نیست. تاثیر کشیدن سیگار بر ایمپلنت نیز مسئله ای اثبات شده و غیر قابل انکار است. مصرف سیگار می‌ تواند عوارض جدی و جبران ناپذیری بر نتیجه نهایی کاشت ایمپلنت داشته باشد. خطراتی همچون عفونت، کند شدن فرآیند ترمیم و اتصال ایمپلنت به استخوان را به همراه داشته باشد. برای دانستن جواب این سؤال که چرا کاشت دندان برای افراد سیگاری چالش‌ برانگیز است؟ در ادامه این مطلب با دکتر مهرداد کاظمیان متخصص ایمپلنت اصفهان همراه باشید.

برای ایمپلنت دیجیتال در اصفهان تماس بگیرید

آیا افراد سیگاری می توانند عمل ایمپلنت دندان را انجام دهند؟

شاید از خود می پرسید که آیا افراد سیگاری هم می توانند ایمپلنت دندان داشته باشند؟ یا آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟ این سؤال بسیاری از افرادی است که قصد ایمپلنت دندان را دارند یا آن را انجام داده اند اما قادر به ترک سیگار نیستند و این دغدغه را دارند که من ایمپلنت یا کاشت دندان کردم سیگاری هستم چطوری سیگار ترک بکنم؟

در پاسخ به این سؤالات باید بگوییم که بله، افراد سیگاری نیز می‌ توانند عمل ایمپلنت دندان را انجام دهند اما باید توجه داشت که ممکن است مصرف سیگار و دخانیات تأثیر مطلوبی بر روی موفقیت ایمپلنت دندان نداشته باشند. اما به طور کلی اگر افراد سیگاری نکات مراقبتی قبل، حین و بعد از عمل جراحی کاشت دندان را به درستی رعایت کنند می توانند از ایمپلنت دندان موفق و با عمری طولانی بهره ببرند و لبخند و زیبایی را به چهره خود برگردانند.

میزان موفقیت ایمپلنت در افراد سیگاری بستگی به عواملی همچون موارد زیر دارد:

  • شرایط استخوان فک
  • مدت زمان بی دندانی
  • سلامت لثه

قبل از عمل ایمپلنت دندان، توصیه می‌ شود کاملاً از مصرف سیگار دست بردارید یا مصرف آن را بسیار محدود کنید. لذا می توان گفت که بهترین راه برای موفقیت آمیز بودن درمان ایمپلنت و افزایش طول عمر آن، ترک سیگار و دخانیات مانند قلیان و تریاک و مواد مخدر است.

چرا کاشت دندان برای افراد سیگاری چالش برانگیز است؟

کاشت دندان به دلیل تأثیرات منفی سیگار بر فرآیند ترمیم و نتیجه مطلوب از درمان، برای افراد سیگاری می تواند چالش‌ برانگیز باشد. با توجه به این چالش‌ ها، توصیه می‌ شود قبل از اقدام به کاشت دندان سیگار را ترک کنید. این کار می‌ تواند بهبود موفقیت درمان و طول عمر ایمپلنت را تسریع کند.

  1. کشیدن سیگار باعث کاهش خونرسانی به منطقه ایمپلنت شده و کاهش ترمیم و اتصال ایمپلنت به استخوان را به همراه دارد.
  2. مصرف سیگار کند شدن فرآیند ترمیم و اتصال ایمپلنت به استخوان فک را به همراه دارد.
  3. سیگار باعث می‌ شود عمل ترمیم استخوان کندتر انجام شود.
  4. سیگار باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می‌ شود و باعث می‌ شود خطر عفونت در محل ایمپلنت افزایش یابد.

چرا کاشت دندان برای افراد سیگاری چالش برانگیز است؟

مضرات سیگار کشیدن بر روی ایمپلنت دندان

چگونگی تاثیر سیگار بر ایمپلنت کدامند؟ مصرف سیگار می‌ تواند عوارض جدی برای ایمپلنت داشته باشد و می‌ تواند باعث افزایش خطر عفونت و کاهش ترمیم استخوان شود.  ترک سیگار می‌ تواند عوارض جانبی را کاهش داده و بهبود موفقیت درمان ایمپلنت را تسریع کند.

به طور کلی می توان گفت که به دلیل مضرات نیکوتین موجود در دود سیگار، ممکن است جراحی ایمپلنت دندان در افراد سیگاری موفقیت آمیز نباشد و به شکست ایمپلنت منجر شود.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت به حدی است که در اغلب اوقات باعث از بین رفتن و شکست این عمل می شود. به این صورت که ممکن است هیچ اثر مثبت و کارآمدی از این عمل در دهان باقی نماند. در ادامه به برخی از مضرات، عوارض و آثار بد سیگار کشیدن بر سلامت دهان و دندان و تاثیرات مخرب سیگار بر ایمپلنت اشاره کرده ایم:

آسیب و صدمه به بافت دهان و دندان

حجم استخوان کافی و لثه سالم شانس موفقیت آمیز بودن ایمپلنت و طول عمر طولانی ایمپلنت را ضمانت می کند. اما استعمال دخانیات و سیگار کشیدن باعث ایجاد صدمه و آسیب به سلامت دهان و دندان، استخوان های اطراف دندان و لثه افراد می گردد.

کاهش بزاق دهان

دود سیگار بافت های دهانی موجود در قسمت داخلی دهان شما را می سوزاند و حتی می تواند به غدد بزاقی آسیب وارد کند و باعث ایجاد خشکی دهان در فرد سیگاری شود که در نتیجه کمبود بزاق می تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه در فرد سیگاری شود.

تضعیف سیستم ایمنی بدن

نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش سیستم دفاعی و سیستم ایمنی فرد سیگاری می شود.  همچنین نیکوتین موجود در دود سیگار جریان اکسیژن خون را به استخوان فک و بافت دهان محدود می کند. از آنجا که برای جوش خوردن ایمپلنت و بهبودی بعد از کاشت دندان به این اکسیژن و جریان خون اضافی نیاز است، ورود نیکوتین به بدن افراد سیگاری باعث کاهش سطح دفاعی سیستم ایمنی بدن و سیستم بهبودی بدن می شود.

شکست ایمپلنت دندان

مصرف دخانیات و سیگار کشیدن به دلیل وجود نیکوتین موجود در این مواد باعث جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان فک می شود. پس سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت و کاشت دندان سبب می شود تا احتمال جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان فک افزایش یابد.

مضرات سیگار کشیدن بر روی ایمپلنت دندان

چرا دندانپزشکان معمولاً از کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری خودداری می‌ کنند؟

بسیاری از دندانپزشکان از کاشت دندان برای افراد سیگاری امتناع می کنند به دلیل تأثیرات مضر سیگار بر فرآیند ترمیم و موفقیت درمان ایمپلنت. ممکن است افرادی که معتاد به مصرف مواد مخدر همچون سیگار هستند؛ مجبور شوند به چندین متخصص ایمپلنت مراجعه کنند تا یکی از آنها کاشت ایمپلنت را برای آن ها بپذیرد.

دلیل اساسی که پزشکان متخصص کاشت دندان در افراد سیگاری، ممکن است از انجام آن خودداری کنند؛ لثه ها و استخوان های این افراد است چرا که استخوان ها و لثه به اندازه کافی قدرت و استحکام ندارند تا بتواند پایه ایمپلنت را در خود نگه دارند.

هر چند امروزه به کمک روش های نوین جراحی همچون ایمپلنت دیجیتال یا ایمپلنت فوری نسبت به روش های سنتی درصد موفقیت کاشت دندان را می توان افزایش داد اما همانطور که ذکر شد کاشت دندان در افراد سیگاری ممکن است با کند بودن روند بهبودی پس از جراحی همراه باشد.

گرچه پیوند استخوان می تواند برای افزایش استحکام و کمک به رشد استخوان مفید باشد اما عمل پیوند استخوان در افراد سیگاری نیز با مشکل جدی کند بودن روند بهبود پس از جراحی مواجه است. سیگار کشیدن موجب می‌ شود رشد استخوان در ناحیه ای که پیوند انجام شده به اندازه کافی نباشد و در نتیجه فرآیند خوب شدن و بهبود یافتن با مشکل مواجه شود. در این شرایط هیچ دندانپزشکی نمی تواند پایه ایمپلنت را در استخوان فک فرد سیگاری بکارد.

چرا دندانپزشکان معمولاً از کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری خودداری می‌ کنند؟

آیا سیگارهای الکترونیکی (e-cigarettes) نیز برای ایمپلنت‌ های دندانی مضر هستند؟

آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟ هنوز اثرات سیگارهای الکترونیکی بر سلامت دهان، دندان و ترمیم استخوان به طور کامل مشخص نشده است. به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی در مورد اثرات سیگارهای الکترونیکی بر روی ترمیم استخوان و موفقیت ایمپلنت، بهتر است از مصرف آن‌ ها خودداری کنید.

برخی از تحقیقات نشان داده‌ اند که ویپ یا  سیگارهای الکترونیکی (e-cigarettes) ممکن است به بافت‌ های دندانی آسیب برسانند.

گرچه میزان آسیب سیگارهای الکترونیکی نسبت به سیگارهای سنتی به مراتب کمتر است و آسیب آن ها به بافت‌ دهان و ایمپلنت‌ های دندانی نیز کمتر است. با این حال، بهتر است از مصرف سیگار های الکترونیکی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت خودداری کنید.

همچنین وجود مواد شیمیایی موجود در سیگارهای الکترونیکی ممکن است به بافت‌ های دندانی آسیب برسانند. برخی از این مواد می‌ توانند تحریک‌ کننده بوده و باعث التهاب و تأثیر منفی بر ترمیم استخوان شوند.

انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

با توجه به آمارهای به دست آمده حاصل از تحقیقات انجام شده:

کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری در حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد با شکست مواجه می شود به طوری که با بروز عفونت، التهاب و تحلیل شدید لثه مجبور به تعویض ایمپلنت دندان می شوند.

به همین منظور جهت فراهم شدن شرایط ایمپلنت برای افراد سیگاری مراقبت ها و توصیه های لازم برای کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری آورده شده است که در ادامه به بعضی از مهمترین توصیه های مراقبتی برای کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری پرداخته ایم:

ترک سیگار

همان گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم سیگار آثار مخربی بر سلامت دهان و دندان دارد و موجب آسیب به بافت لثه و استخوان فک می شود. بدین ترتیب اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان دارید، باید در اولین فرصت مصرف سیگار را به صورت جدی ترک کنید.

کاهش مصرف سیگار

در صورتی که قادر به ترک سیگار نیستید یا نمی توانید مصرف آن را برای چند هفته قطع کنید؛ پیشنهاد می شود مصرف روزانه سیگار را به نصف و حداقل میزان ممکن برسانید. انجام این کار احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت دندان را افزایش می دهد و ضمن تسریع روند بهبود زخم ها، نتیجه نهایی کاشت ایمپلنت مشخص خواهد شد.

انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

تا چند روز بعد از ایمپلنت نباید سیگار کشید؟

تا چند روز قبل و بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید؟ سیگار کشیدن افراد بعد از انجام ایمپلنت دندان چند روز بعد امکان پذیر است؟ همواره توصیه می شود که حداقل از یک هفته قبل تا یک هفته بعد از کاشت ایمپلنت سیگار کشیدن را ترک کنید؛ چرا که دهان و دندان افرادی که قصد جراحی و کاشت ایمپلنت را دارند؛ بسیار مستعد عفونت، التهاب و تورم است.

این عوارض شایع در افرادی که به مصرف دخانیات مبتلا هستند بیشتر دیده می شود و احتمال پس زدن ایمپلنت را در کوتاه مدت یا بلند مدت افزایش می دهد. بنابراین در پاسخ به این سؤال که، چه مدت می توان سیگار کشیدن بعد از جراحی ایمپلنت را شروع کرد؟ باید بگوییم که برای گرفتن نتیجه مطلوب از کاشت دندان بهتر است که:

حداقل ۲ تا۳ هفته قبل و ۳ تا ۴ ماه بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان، مصرف سیگار و هرگونه دخانیات را ترک کنید زیرا این امر احتمال بروز هرگونه عوارض جانبی مانند عفونت و التهاب را برطرف می سازد.

چه مدت پس از انجام پیوند استخوان می‌توان سیگار کشید؟

همانطور که می دانید ممکن است مصرف سیگار مانع از پیوند استخوان شود و همچنین از میزان موفقیت جراحی لیفت سینوس بکاهد. متخصصان توصیه می کنند اشخاصی که واقعا نمی توانند به مدت طولانی سیگار را ترک کنند تا جایی که امکان دارد از کشیدن سیگار امتناع ورزند. به طور کلی دو هفته قبل از انجام ایمپلنت و ۲ تا ۳ ماه بعد از آن باید حتما آن را کنار بگذارند تا پیوند استخوان به درستی انجام شود.

افراد سیگاری چگونه می‌ توانند از حفره خشک جلوگیری کنند؟

همان‌ طور که در مطالب بالا اشاره کردیم افراد سیگاری با عوارض و معضلات بسیاری مانند حفره خشک، بعد از کاشت ایمپلنت دندان مواجه خواهند شد. اگر این افراد بتوانند سیگار را ترک کنند کمک زیادی به خودشان کرده‌اند؛ ولی اگر قادر به ترک سیگار نیستند رعایت نکات زیر کمک می کند تا دچار حفره خشک نشوند این مراقبت ها عبارتند از:

  • حداقل تا ۴۸ ساعت بعد از ایمپلنت دندان از مصرف سیگار خودداری کنید.
  • مراقبت مناسب از دهان و مرطوب نگه داشتن آن
  • در هنگام سیگار کشیدن از patch نیکوتین  استفاده کنید.
  • در صورت مصرف سیگار از گاز استیل در محل جراحی استفاده کنید و بر روی زخم نگه دارید.
  • از مصرف آدامس نیکوتین دار و تنباکو پرهیز کنید.
  • مصرف آبمیوه‌ های سالم و تازه
  • استفاده از دهان‌ شویه‌ های مناسب

افراد سیگاری چگونه می‌ توانند از حفره خشک جلوگیری کنند؟

در نتیجه در پاسخ به این سؤال که آیا افراد سیگاری می توانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند یا خیر؟

باید بگوییم بله، اما در صورتی که فرد سیگاری نکات و دستورالعمل های مراقبتی را به خوبی رعایت نماید؛ می تواند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهد تا علاوه بر جلوگیری از بروز هرگونه از عوارض شایع همانند حفره خشک، عفونت و التهاب، درصد موفقیت کاشت دندان را افزایش دهد و از داشتن لبخندی زیبا محروم نگردد. پس حداقل ۲ تا ۳ هفته قبل و ۳ تا ۴ ماه بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان، مصرف سیگار و هرگونه دخانیات را ترک کنید زیرا این امر احتمال بروز هرگونه عوارض جانبی مانند عفونت و التهاب را برطرف می سازد.

صفحات مرتبط:

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت‌ دندان ارزان در اصفهان را می‌ توانید از مراکز دندان پزشکی مختلف استعلام بگیرید؛ اما در همه موارد باید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست