چرا باید جای خالی دندان پر شود؟ | عوارض خالی ماندن جای دندان

چرا باید جای خالی دندان پر شود؟

شاید تا بحال به صورت جدی به این موضوع فکر نکرده باشیم که چرا جای خالی دندان باید پر شود؟ داشتن جای دندان خالی به خصوص دندان های جلویی که بیشتر در معرض دید هستند؛ برای هیچ فردی خوشایند نیست. جای خالی دندان علاوه بر تاثیر منفی که بر ظاهر چهره افراد و لبخند آن ها می گذارد؛ می تواند باعث تجمع پلاک و افزایش فعالیت باکتری‌ ها در این محل و بروز عفونت و بیماری های دهان و دندان گردد؛ همچنین می تواند سلامت عمومی بدن را نیز به خطر بیندازد. برای آشنایی بیشتر با اهمیت پر کردن جای خالی دندان کشیده شده، بهترین جایگزین دندان کشیده شده و عوارض خالی ماندن جای دندان با دکتر مهرداد کاظمیان متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان همراه باشید.

برای ایمپلنت دندان در اصفهان با بهترین متخصص ایمپلنت در اصفهان تماس بگیرید

اهمیت پر کردن جای خالی دندان کشیده شده

همینطور که گفتیم داشتن جای خالی دندان برای هیچ فردی، چه از نظر ظاهری و چه از نظر سلامتی، اتفاق پسندیده و قابل قبولی نیست. اما این سؤال پیش می آید که پر کردن جای خالی دندان چقدر اهمیت دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که:

از دست دادن دندان های جلویی: معمولا افرادی که دندان های جلویی خود را از دست داده باشند؛ فوراً اقدام به پر کردن جای خالی آن می کنند.

از دست دادن دندان های عقبی: اما در مورد دندان‌ های عقبی که در معرض دید کمتری نسبت به دندان های جلویی هستند و زیاد دیده نمی شوند؛ ممکن است افراد نسبت به پر کردن جای خالی دندان های خود تعلل کنند.

در نتیجه از عوارض خالی ماندن جای دندان جدا از بحث زیبایی، گیر کردن باقی مانده مواد غذایی، جمع شدن جرم و پلاک و افزایش فعالیت باکتری‌ های مخرب در این محل است. باکتری‌ ها از ذرات غذا تغذیه می شوند بنابراین هر جایی که غذا باشد؛ باکتری‌ ها تجمع پیدا کرده و فوراً تکثیر می‌ شوند.

مواد دفعی که در اثر فعالیت باکتری‌ ها تولید می‌ شود، اسید است بنابراین دندان در معرض اسید قرار می‌ گیرد. اسید به مرور زمان مینای دندان را حل می‌ کند و مواد معدنی را از آن جدا می‌ کند در نتیجه دندان مستعد پوسیدگی می‌ شود. همچنین تجمع پلاک و اسید موجود در دهان باعث تحریک و التهاب لثه می‌ شود. در ادامه به عوارض پر نکردن جای خالی دندان ها پرداخته ایم:

عوارض خالی ماندن جای دندان

با توجه به اینکه بر اثر خالی ماندن جای دندان امکان رشد و تکثیر باکتری های مخرب افزایش می یابد؛ بنابراین احتمال عفونت لثه در جای خالی دندان و پیرامون آن نیز بیشتر می شود. همانطور که اکثر شما می دانید؛ در صورتی که عفونت لثه به موقع درمان نشود؛ شدیدتر شده به عمق نفوذ می‌ کند و ممکن است باعث بیماری های لثه و پریودنتال گردد.

همچنین در صورتی که عفونت لثه حاد تر شود و پیشرفته شود؛ استخوان فک نیز درگیر می‌شود و بافت‌ های استخوانی تخریب می‌ شوند. بنابراین حتی اگر نمی‌ خواهید جای خالی دندان را پر کنید مراقب بهداشت این بخش از دهان باشید تا دچار این عوارض نشوید.

حرکت کردن و کج شدن دندان‌ های مجاور و مقابل به دلیل جای خالی دندان، مشکل مهم دیگری است که در اثر خالی ماندن جای دندان ها اتفاق می‌ افتد. هنگامی که دندان‌ های مجاور در مقابل خود مانعی نمی‌ بینند؛ به مرور کج شده و به سمت جای خالی دندان حرکت کرده و به آن سمت منحرف می‌ شوند. هنگامی که یک دندان کشیده می شود؛ دندان‌ های مجاور آن فضای بیشتری برای جابجایی پیدا می‌ کنند و در نتیجه کج می‌ شوند.

عوارض خالی ماندن جای دندان

با جای خالی دندان چه کنیم؟

امروزه برای پر کردن جای خالی دندان، چندین روش متفاوت در دندانپزشکی وجود دارد و شاهد استفاده از روش های مختلف برای پر شدن جای دندان کشیده شده هستیم. برای انتخاب بهترین روش متناسب با هر بیمار، این دندانپزشک متخصص است که تصمیم می گیرد کدام روش برای جایگزینی دندان برای هر بیمار مناسب تر و بهتر است.

خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی در عرصه دندانپزشکی امروزه هیچگونه محدودیتی برای جایگزین کردن دندان های از دسته رفته و جای خالی دندان کشیده شده وجود ندارد. بنابراین ضمن آشنایی با روش هایی که در ادامه برای ترمیم جای خالی دندان معرفی می کنیم؛ از بهترین روش برای داشتن دندان های زیبا و اصلاح طرح لبخند در کوتاه ترین زمان نیز صحبت خواهیم کرد.

روش های پرکردن جای خالی دندان

در این قسمت قصد داریم به بررسی انواع روش های جایگزینی دندان از دست رفته بپردازیم. امروزه پرکردن جای‌ خالی دندان‌ های از دست رفته؛ با روش‌ های درمانی متفاوتی انجام می‌ شود. دندانپزشک پس از معاینه دقیق وضعیت استخوان فک، بافت لثه و در نظر گرفتن شرایط عمومی و میزان بودجه بیمار، بهترین روش را برای پر کردن جای خالی دندان پیشنهاد می دهد.

پس برای رسیدن به جواب این سؤال که دندان خالی شده را با چی پر کنیم؟ باید با دندانپزشک متخصص مشورت نمایید.

بین روش‌ های مختلف درمان جای خالی دندان:

کاشت ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش ها پر هزینه تر ولی دارای عوارض کمتر

و دندان مصنوعی متحرک کم هزینه تر ولی دارای عوارض بیشتر

نسبت به سایر روش‌ ها ی جایگزینی جای خالی دندان ها محسوب می‌ شوند.

شاید شما فقط با ایمپلنت دندان آشنایی داشته باشید و از خود می پرسید که آیا به جز ایمپلنت راهی برای پر کردن جای خالی یک دندان هست؟ به طور کلی برای پر کردن جای دندان خالی دندان از روش زیر استفاده می شود که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این روش ها و بررسی مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت.

  1. کاشت ایمپلنت دندان
  2. دندان مصنوعی ثابت
  3. دندان مصنوعی متحرک (دندان مصنوعی تکه ای متحرک، پروتز متحرک کامل و نا کامل، فلیپر)
  4. بریج یا پل دندان
  5. ارتودنسی
  6. کامپوزیت

ایمپلنت بهترین جایگزین دندان کشیده شده

کاشت ایمپلنت دندان به عنوان بهترین جایگزین دندان های از بین رفته می تواند مؤثر باشد. ایمپلنت‌ های دندانی به دندان‌ های طبیعی شبیه‌ تر هستند و عملکرد طبیعی تری نسبت به دیگر روش ها دارند و به شما این اجازه را می‌ دهند تا به طور طبیعی غذا بخورید و صحبت کنید. ایمپلنت‌ ها همچنین به شما امکان می‌ دهند که از سلامت دهان و دندان‌ های خود مطمئن شوید و با مضرات خالی بودن دندان از دست رفته مواجه نشوید.

در این روش یک پیچ به عنوان پایه در داخل استخوان فک کار گذاشته می‌ شود و بعد از 3 تا 6 ماه استخوان فک کاملاً پیچ را به خود متصل می‌ کند. و بعد از آن، تاج و تمام بخش‌ های ایمپلنت در نقش یک دندان واقعی برای شما عمل خواهند کرد. درست است که ایمپلنت‌ ها دارای هزینه بالا تری نسبت به سایر روش ها است اما از لحاظ ماندگاری بسیار محبوبیت دارند و بنابراین در صورت رعایت مراقبت های لازم، می‌ توان به صورت دائم از آن‌ ها استفاده کرد.

دکتر مهرداد کاظمیان متخصص ایمپلنت در اصفهان، با تجربه چندین ساله در این زمینه، قادر به انجام انواع روش های ایمپلنت دندانی مانند ایمپلنت فوری و ایمپلنت دیجیتال در اصفهان می باشند.

ایمپلنت بهترین جایگزین دندان کشیده شده

دندان مصنوعی ثابت یا اوردنچر برای جایگزینی دندان های از دست رفته

دندان مصنوعی ثابت، به دندان مصنوعی می گویند که به پایه های ایمپلنت های دندانی متصل می‌ شوند و به لثه فرد بیمار چسبانده می شود. در واقع به این روش دندان مصنوعی متکی بر ایمپلنت یا اوردنچر نیز می گویند. این دندان‌ ها به دلیل ثبات بیشتر و ظاهر طبیعی‌ تر، نسبت به دندان های مصنوعی متحرک، معمولاً برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

زیرا دیگر عوارض دندان های مصنوعی متحرک مانند حرکت کردن و جابجا شدن حین غذا خوردن و صحبت کردن را ندارند.  هزینه دندان مصنوعی ثابت بستگی به متریال به کار رفته، تعداد جلسات و سایر فاکتورهای مهم دیگر دارد.

دندان مصنوعی متحرک جایگزین جای دندان خالی

دندان مصنوعی متحرک، یکی از راه‌ حل‌ های درمان بی‌ دندانی و داشتن لبخندی زیبا می‌ باشد. این نوع دندان مصنوعی، به صورت قابل جابجایی و با استفاده از پروتزهای پارسیل متحرک و یا پروتز کامل، برای جایگزینی دندان های از دست رفته ساخته می شود.

دندان مصنوعی تکه ای متحرک: دندان مصنوعی تکه ای متحرک یا پارسیل، نوعی دندان مصنوعی است که بدون نیاز به تراش روکش دندان های مجاور، از لثه و تنه دندان های مجاور گیر لازم را بدست می آورد. این نوع دندان مصنوعی، برای جایگزینی چند دندان از دست رفته، مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. مزایا: مزایای دندان مصنوعی تکه ای شامل عدم نیاز به تراش روکش دندان های مجاور، سهولت در تعویض و تعمیر، و کاهش هزینه های درمانی است.
  2. معایب: معایب آن شامل نیاز به تعویض مکرر، احتمال ایجاد آسیب به دندان های مجاور، و عدم تطابق کامل با دندان های طبیعی است.

 پروتز متحرک دندان، نوعی پروتز است که فرد به راحتی می‌ تواند آن را داخل دهان خود گذاشته یا آن را خارج کند.

پروتز متحرک کامل: اگر فرد تمام دندان‌ های خود را از دست داده باشد؛ می‌ تواند از پروتز متحرک کامل استفاده کند.

پروتز متحرک نا کامل: در صورتی که فرد تعدادی از دندان‌ های خود را از دست داده باشد؛ از پروتز پارسیل یا دندان مصنوعی استفاده می‌ شود.

فلیپر دندان (flipper): فیلیپر، باله دندانی یا پروتز پارسیل متحرک اکریلیک یک پروتز جزئی موقت است که برای جایگزینی یک یا چند دندان به کار برده می شود. فلیپر دندان از رزین اکریلیک ساخته شده است و یک نگهدارنده متحرک دارد که در امتداد سقف دهان یا روی فک پایین متصل می شود و یک یا چند دندان مصنوعی به آن متصل می‌ شوند. با قالب گیری از دهان یک فلیپر متناسب با دهان ساخته می شود و جای خالی دندان‌ ها با دندان‌ های مصنوعی پر می شود.

مزایای فلیپر دندان: هزینه ارزان‌ تر، ظاهر طبیعی، آماده سازی سریع، استفاده آسان، تثبیت دندان‌ ها و امکان خوردن غذا با آن است.

معایب فلیپر دندان: ماندگاری کمتر نسبت به سایر دندان‌ های مصنوعی، درد و ناراحتی، آلرژی بالقوه و هزینه بیشتر نسبت به برخی گزینه‌ های دیگر است.

روش های پرکردن جای خالی دندان | فیلپر دندان

بریج یا پل دندان (Dental Bridge) برای پرکردن جای خالی دندان ها

یکی دیگر از روش‌ های معمول برای جایگزینی دندان های از دست رفته بریج دندان یا پل دندان می باشد و نوعی پروتز مصنوعی مشابه دندان است که به کمک دندان‌ های مجاور، در جای خالی دندان از دست رفته متصل و پیچ می‌ شود تا نبود دندان اصلی احساس نشود. پل دندانی می تواند با بستن فضای خالی قابل توجه بین دندان ها و جایگزین شدن با دندان از دست رفته دارای مزایای زیر باشد:

  • طرح لبخند شما را زیباتر کند
  • فرآیند جویدن را تسهیل کن
  • گفتار و نحوه ادای کلمات را بهبود بخشد
  • به حفظ شکل صورت کمک کند
  • توزیع نیرو در دندان دهان و فک ها را تعدیل کند
  • مانع از حرکت دندان ها و کج و ناصاف شدن آن ها شود.

درمان جای خالی دندان با ارتودنسی

ارتودنسی یکی از روش‌ های کم کاربرد برای پر کردن جای خالی دندان‌ ها به شمار می رود چرا که این درمان معمولا برای افرادی مفید و مناسب است فک کوچکی دارند و دندان‌ های به هم فشرده نیز دارند.

از مزایای ارتودنسی می توان به بهبود زیبایی، از بین بردن فاصله‌ های دندانی و کمک به بهبود فرم فک اشاره کرد.
از معایب آن کاربرد اندک برای درمان بی‌ دندانی و پرکردن جای خالی دندان ها، طول درمان طولانی و نیاز به ویزیت ماهانه اشاره کرد.

پر کردن جای خالی دندان با کامپوزیت

 آیا کامپوزیت جای خالی دندان را پر می‌ کند؟ یکی از روش‌ های معمول در دندانپزشکی، پر کردن جای خالی دندان ها با کامپوزیت است. می‌ توان به کمک کامپوزیت با هزینه بسیار مناسب و در زمان کوتاه جای خالی دندان‌ ها را به صورت طبیعی پر کرد.

در این روش، دندانپزشک ماده کامپوزیت را روی فضای خالی دندان قرار می‌ دهد و با استفاده از اشعه مخصوص، آن را در جای خود محکم می‌ کند. این روش به دلیل سادگی و قیمت مناسب، بسیار محبوب است. کامپوزیت علاوه بر پر کردن جای خالی دندان، می تواند به اصلاح طرح لبخند، فاصله جزئی بین دندانی و پوسیدگی جزئی دندان نیز کمک کند.

همچنین شما عزیزان برای اصلاح طرح لبخند در اصفهان می توانید با مطب دکتر مهرداد کاظمیان در تماس باشید.

بهترین روش برای پر کردن جای خالی دندان

بهترین جایگزین برای دندان کشیده شده، بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد دارد. برای انتخاب بهترین روش، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا پس از بررسی و انجام معاینات لازم بهترین و مناسب ترین روش برای شما را پیشنهاد دهد. همانطور که در قبل هم اشاره شد امروزه چندین روش مختلف برای پر کردن جای خالی دندان ها وجود دارد که می توان گفت ایمپلنت دندان جدیدترین جایگزین دندان، امن ترین روش و کم عارضه ترین می تواند باشد.

در نهایت

ممکن است بنا به دلایل خاصی مانند پوسیدگی شدید دندان، شکستن دندان، آسیب‌ های دندانی و … یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید. مهم است بدانید که جایگزین کردن دندان کشیده شده از اهمیت بسزایی که در بالا به آن اشاره کردیم برخوردار است. به طور کلی پر کردن جای خالی دندان به منظور 2 هدف اصلی انجام می شود:

  1. ظاهر زیبا، افزایش اعتماد به نفس و زیبایی لبخند
  2. جلوگیری از تحلیل استخوان های فک صورت، و بیماری های دهان و دندان و لثه

صفحات مرتبط:

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت ارزان در اصفهان

ایمپلنت‌ دندان ارزان در اصفهان را می‌ توانید از مراکز دندان پزشکی مختلف استعلام بگیرید؛ اما در همه موارد باید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست